zondag 11 mei 2014

Mijn ode aan kunstenaar Jeff Hong

Een prachtige serie kunstwerken van Jeff Hong. De kunstenaar/animator uit New York plaatst bekende animatiefiguren in onze hedendaagse maatschappij. Op die manier laat Jeff Hong ons kijken naar onze wereld, maar door de ogen van een bekend Disneyfiguur. Het levert een scherp, confronterend contrast op. De serie heeft ook niet voor niets de treffende titel Unhappily Ever After. Neem bijvoorbeeld het werk Winnie de Pooh. Het wollige, lieve beertje dat, volgens Wikipedia, onbevangen in het leven staat, kijkt in het kunstwerk hopeloos om zich heen. Niet vreemd, omdat er louter gekapte bomen om hem heen liggen. Een knappe beer als je daar niet moedeloos van wordt.


Andere kunstwerken die veel indruk maken zijn Mulan in the Chinese Smog, The Little Mermaid in an Oil Slick en A Downcast Dumbo at the Circus. Enkele voorbeelden heb ik hierrr geplaatst, maar alle credits gaan dus naar Jeff Hong

donderdag 24 april 2014

"Goeie" sigaretten?

Een artikel in de categorie ‘why aren’t we funding this!?’

Green Butts!

Green Butts? Ja, Green Butts!


woensdag 16 april 2014

~

Een wijk in Boston. En een gezamenlijke supermarkt. Zoals het hoort!

dinsdag 15 april 2014

Room for thought


Gardening Gangsters


Ron Finley komt uit South Central LA. Het is de broedplaats van de oorlog tussen de Cribs en de Bloods, twee rivaliserende bendes. Maar dat het ook anders kan, dat bewijst Ron met zijn geweldige TEDx toespraak!

Room for thought


Mijn ode aan kleinkunstenaar Slinkachu

Toen ik voor het eerst hoorde van de kunstenaar Slinkachu, dacht ik aan een Pokémon. Niet zo vreemd als je naam zoveel gelijkenissen vertoond met de bekendste pokémon ooit: Pikachu. Maar toen ik zijn kunstwerken zag, viel mijn mond open. 

Lees meer!

Slimy, yet satisfying!

In onze Westerse cultuur verafschuwen we het eten van insecten. Toch staan insecten in ruim honderd landen “gewoon” op het menu. Het eten van insecten wordt entomofagie genoemd en kan een van de belangrijkste oplossingen worden voor de wereldvoedselproblematiek. Wist je bijvoorbeeld dat door het eten van insecten de kans op infectieziekten minder groot is vergeleken met het eten van veeteelt. Dit komt omdat insecten evolutionair veel verder van de mensen afstaan (De Jong, 2014). Nog wat feitjes op een rij. Omdat insecten koudbloedig zijn, zijn ze veel efficiëntere energie-omzetters dan zoogdieren. Een voorbeeld. Voor de productie van 1 kg rund is 10 kg veevoer nodig, terwijl de productie van 1 kg krekels slechts 1,7 kg voer vereist. Bovendien geldt dat 80% van een krekel eetbaar is, tegenover 40% van een koe. Als je die twee factoren samenvoegt, kun je concluderen dat krekels 12x efficiënter voer omzetten dan koeien. Vergeleken met schapen zijn krekels 4x efficiënter, en vergeleken met zowel varkens als kuikens 2x zo efficiënt (De Jong, 2014). Kortom, insecten zijn dé oplossing voor de wereldvoedselproblematiek. En dus ga ik twee dagen op een insectendieet. Slik.


Lees meer!